Nadat we per ongeluk een tijd geleden het woord al hadden horen vallen, kwam het in ons op eens te informeren mee te doen. Mart kende iemand van de organisatie, en kreeg te horen dat we wel mee konden doen. In een ballorige bui hebben we dus 2 teams opgegeven, en een tijdje later hadden ook de pivo's een team bij elkaar.
Lobke en haar moeder ging achter stof aan om de schotse rokken van te maken. Zij hebben de rokken ook op maat gemaakt; de rok kan met een riem om worden gedaan. (Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.) Mart is naar de voorlichtingsavond geweest en heeft daar de nodige informatie opgehaald en de opgaveformulieren meegenomen. We hebben de twee Rowan-Sherpa-teams Halfdikk'n en Pleeboys gedoopt. De Halfdikk'n waren Kelly, Nicole, Mart, Rob, Bas, Rens en, nadat Rob wegens oververhitting stond af te koelen, Marwin, de coach/invaller. Het team van de Pleeboys werd gevormd door Caro, Irene, Alex, Tom, Bart en Nick, met als coach/invaller Bjorn. Het team van de Pivo's heette vrij begrijpelijk, maar fantasieloos, Pivo's en werd gevormd door Lobke, Anne-Marie, Rudie, Elmer, Peter en Milos. De aanvangstijd was 11.00 uur, en het strijdtoneel het zomerfeestterrein aan de haaksbergerstraat in Beckum.
We hadden om 11.00 uur afgesproken op het feestterrein. We hesen ons in het tenue bestaande uit de schotse rok en een door de zomerfeesten ter beschikking gesteld team-shirt. In deze traditionele kleding betraden onze gladiatoren de arena, om de naamborden op te halen en de openingsceremonie bij te wonen. De scheidsrechters werden voorgesteld en er werd even een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden shirt-sponsor Johan Pot. Daarna gingen de wedstrijden van start volgens het wedstrijdschema.
We hadden om 11.00 uur afgesproken op het feestterrein. We hesen ons in het tenue bestaande uit de schotse rok en een door de zomerfeesten ter beschikking gesteld team-shirt. In deze traditionele kleding betraden onze gladiatoren de arena, om de naamborden op te halen en de openingsceremonie bij te wonen. De scheidsrechters werden voorgesteld en er werd even een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden shirt-sponsor Johan Pot. Daarna gingen de wedstrijden van start volgens het wedstrijdschema.

Het bleek een uiterst geslaagde dag, dus gaan we waarschijnlijk volgend jaar wel weer meedoen. Het is misschie dan wel een idee om van tevoren een aantal dingen te gaan oefenen, want als je bij een onderdeel aankomt en je weet nog niet eens wat je moet doen dan is dat vaak ook niet ten goede voor de resultaten. Maar dit jaar was toch voornamelijk om eens te kijken hoe het gaat en of het wel leuk is om mee te doen. Achteraf bleek het zeer geslaagd en daarom doen we volgend jaar gewoon weer mee in de hoop het er dan misschien nog beter van af te brengen.


Scouting Ariens Ingrid Hengelo: Team Halfdikk'n

Wij, de Halfdikk'n, begonnen met het boomstam-drukken. Onze jongens werden na een korte maar dappere strijd uit de ring geduwd. De dames hadden geluk, ze wonnen de wedstrijd doordat de tegenpartij niet op was komen dagen. Na de openingswedstrijd begaven we ons naar het gewicht-hoog-gooien. Doordat de zelf te bepalen starthoogte bij een volgende poging niet verlaagd mocht worden, begonnen we op 3 meter. De poging van Mart bleef op die drie meter steken, die van Rens werd vergroot naar 3.25 meter. De mechanische stier deed het nog niet, dus we gingen door naar het armpje drukken. Mart won zijn beurt, de dames verloren. Toen Bas op het schavot stond, had hij zonder meer de prijs voor het grootste-ogen-opzetten gewonnen toen de tegenstander onder het touw doorkwam; een buffel van 2 meter 10 met handen als kolenschoppen. Er was enige bescherming: "Als je hem zeer doet, verlies je de partij", zei de scheidsrechter. Gelukkig heeft Bas de buffel geen pijn gedaan. Het volgende onderdeel was het accu-tillen. Rens begon het gewicht met gestrekte armen horizontaal voor zich te houden en behaalde een zeer respectabele prestatie. Kelly zat bij de dames in de middenmoot.
Gaandeweg de partijen ontdekten we dat onze tegenstanders toch behoorlijk wat groter en ouder waren; van het hele deelnemersveld zaten er geen 20 deelnemers onder de 20 jaar, terwijl onze Rowan-Sherpa-teams gemiddeld niet boven de 17 uitkomen. We deden toch al voor de lol mee, dus dat deerde ons niet. Na het accu-tillen kwamen we bij de kofferrace uit. Daar was het de bedoeling zoveel mogelijk rondjes te lopen met 2 gewichten van 40 kilo de handen. Rob, Mart en Nicole liepen samen toch 24 rondjes; genoeg voor een plek tussen de betere teams. Het wijnvat-rollen ging niet geweldig, maar was snel genoeg voor een plek in de middenmoot. Tussendoor moesten we de mechanische stier nog berijden. Zowel Mart als Nicole hielden het bijna een minuut uit op de stier. ( Hier is het echt een voordeel als je wat kleiner en lichter bent.) Het boomstam-kantelen ging desastreus. Het lukte ons team ondanks de krachtinspanning slecht 1 maal uit 6 pogingen de boomstam te kantelen. (Hier gingen we duidelijk voelen dat de jongens voor wat betreft de kracht en de kilo's van de mannen worden gescheiden.)

Scouting Ariens Ingrid Hengelo: Team Pivo's
Wij begonnen onze gladiatorenstrijd met het vrouwsjouwen, de eerste partij werd gewonnen ondanks een kleine stuikeling van Peter, die sterk genoeg was om te zorgen dat de boomstam de grond niet raakte. De tweede partij werd verloren, maar het was het team met de tot toen snelste tijd. Wij mochten onze weg vervolgen naar het Kilthangen en vaten tillen. Kilt hangen ging bij de dames niet zo goed maar samen goed voor een tijd in de middenmoot. Het vaten tillen ging daarin tegen wel beter. Nadat we de techniek bij een ander team hadden gezien, hebben wij onze strategie daarop aangepast en was het een behoorlijk goede tijd. Bij het onderdeel gewicht trekken was ons start gewicht 300 kilo, de 350 was een makkie geweest als de bak waar het gewicht op lag ook netjes had gewerkt. Omdat de Milos, Peter, Elmer en Rudie het gewicht al zo'n 30 seconden op de zelfde plaats hadden vast gehouden werd het onderdeel goedgekeurd. de volgende poging 375 verliep minder goed. Het gewicht kwam tot halverwege en toen gleedt het touw weg.
Ronde 4 was het boomstamring gevecht. De heren hadden het makkelijk want de tegenpartij kwam niet opdagen. De dames Anne-marie en Lobke moesten wel. Het was een gevecht om naar te kijken, Anne-marie ging onderuit maar wist het touw vast te houden en weer overeind te komen, toen er een dame van de tegen partij ook onderuit ging net buiten de ring was het gevecht voorbij. Wij hebben gewonnen. Toen was het de beurt om op de mechanische stier te gaan zitten en gewicht hoog te gooien. Het gewicht hoog gooien werd gedaan door Rudie en Milos ze begonnen allebei op 3 meter. Rudie eindigde met een gewicht over de 3,25 meter en Milos eindigde met een gewicht over de 3,50 meter. De mechanische stier werd bedwongen door Anne-Marie, helaas scheurde de hoed en was het voor haar voorbij, anders had ze nog wel veel langer gezeten. Ook Elmer moest op de stier. Hij had een keurig tijd neergezet. De zesde ronde was het armworstelen. Hier moesten 2 dames en 2 heren uitkomen. Lobke moest tegen het team van Buurse en heeft beide partijen gewonnen, al ging dit niet van harte. Anne moest tegen de Mac 'rnde Schope en verloor helaas, maar de tegen partij was ook wel heel erg snel.
Het accutillen werd gedaan door Anne-marie met een zeer goede tijd van 1 min. en 19 sec. Rudie kwam op een tijd van 1 min. 02sec. Ook een zeer goed tijd. De kofferrace werd door Milos en Elmer gelopen. Elmer begon heel rustig aan zijn race, om krachten te sparen en kwam daarmee een heel eind. Helaas liep de tegenstander naast ons het record van 22 ronden in zijn eentje. Toen was het de buurt aan Milos, omdat hij een keer moest overpakken verloor hij het gewicht uit zijn handen en was zijn race over, maar ook met een goed resultaat. Lobke kwam uit bij de dames met in beide handen een gewicht van 25 kilo. Ze kwam tot aan de zes ronden en kreeg het toen last van haar rug en moest de race staken. Toen was het de buurt aan het wijnvat rollen. Dit ging in goede samen werking, er waren drie man aan het drukken met een vat en er stond er 1 bij de wipwap te schreeuwen welke kant ze moesten op rollen ten opzichte van de wipwap. Het heikele punt tijdens het rollen was het draaien van het vat. dit ging dat ook twee keer niet helemaal zoals het zou moeten gaan en daardoor hadden we een tijd in de middenmoot. Het steenstoten daarentegen ging juist weer helemaal goed en met de score waren we dan ook heel erg blij. Als en na laatste onderdeel moesten we boomstam werpen, maar de kracht was zowel bij de dames als bij de heren in de tenen geschoten en het boomstam werpen had dan ook niet echt het gewenste resultaat. Tot slot was er de gezamenlijke wiskey estafette. Het ging aardig goed maar Elmer had een rondje te weinig en moest een 3 rondjes extra lopen. Maar al met al een geslaagde dag met als eind resultaat 28.

Ronde 4 was het boomstamring gevecht. De heren hadden het makkelijk want de tegenpartij kwam niet opdagen. De dames Anne-marie en Lobke moesten wel. Het was een gevecht om naar te kijken, Anne-marie ging onderuit maar wist het touw vast te houden en weer overeind te komen, toen er een dame van de tegen partij ook onderuit ging net buiten de ring was het gevecht voorbij. Wij hebben gewonnen. Toen was het de beurt om op de mechanische stier te gaan zitten en gewicht hoog te gooien. Het gewicht hoog gooien werd gedaan door Rudie en Milos ze begonnen allebei op 3 meter. Rudie eindigde met een gewicht over de 3,25 meter en Milos eindigde met een gewicht over de 3,50 meter. De mechanische stier werd bedwongen door Anne-Marie, helaas scheurde de hoed en was het voor haar voorbij, anders had ze nog wel veel langer gezeten. Ook Elmer moest op de stier. Hij had een keurig tijd neergezet. De zesde ronde was het armworstelen. Hier moesten 2 dames en 2 heren uitkomen. Lobke moest tegen het team van Buurse en heeft beide partijen gewonnen, al ging dit niet van harte. Anne moest tegen de Mac 'rnde Schope en verloor helaas, maar de tegen partij was ook wel heel erg snel.
